dilluns, 18 de juliol de 2011

Hipocresia de la prostitució: amagar les putes no fa que desapareixin


Ahir es feia públic que una de les moltes modificacions de les lleis omnibus que es pretenen aprovar abans d'acabar l'any té prevista la prohibició de la prostitució a les carreteres de Catalunya. Ho vaig llegir aqui i avui ha sortit ja en mitjans televisius estatals.

D'entrada penso que és una bona noticia. Veure dones exhibint el seu cos a peu de carretera, per què a la carretera i espais públics casi sempre són dones, de forma casi obscena durant hores i hores no és digne. Ni de veure, ni d'excercir. Obertament m'he manifestat en aquest sentit.

Després llegeixo i al·lucino: no és per una qüestió de dignitat de la dona, ni tan sols per allò que sempre diem que "no queda bé", només per què "distreu" als conductors... No puc estar-me de dir que estic farta de la doble moral que envolta la prostitució. No volem les putes a les carreteres, així que les treiem de les carreteres amb l'excusa de la seguretat vial. Ara, les putes sí que les volem, llavors, per què no les legalitzem??

Tot i que me pregunto, és legal la prostitució a España? Tant parlar de que si es legalitza o no... home, molt ilegal no ho és. A la prostitua no la multen per exercir com a tal, si no per fer-ho en un espai públic ( corretgiu-me si no és així). Jo si vull puc vendre el meu cos, i oferir serveis sexuals a canvi de diners. Si ho faig sense estar obligada per un tercer, i en la intimitat d'un espai no públic: qui em prohibeix de percebre diners a canvi de mantenir sexe en un altre?
La prostitució no està prohibida... no és ilegal.
Ara... com que seguim en la doble moral fomentada i mantinguda, no la regulem.

Molts sectors feministes insisteixen en que s'hauria de prohibir. No hi estic d'acord. Oferta demanda. Si hi han dones ( i homes ) que venen els seus serveis sexuals és per què n'hi ha que estan disposats a pagar-ho. On està el problema? És immoral? jo no ho veig així. Puc vendre la meua imatge, poden pagar-me per posar despullada o actuar en una película pornogràfica ... però va en contra de la dignitat de la dona vendre fisicament el seu cos? No.
Diuen els que estan en contra que moltes dones estan obligades i enganyades en aquest negoci. Lluitem contra això. Prohibir la prostitució no farà que aquesta desapareixi. I amagar-la de les carreteres tampoc farà que deixi d'existir. Amaguem les putes per a que no les vegin... però no gosem regular aquesta activitat... trist, molt trist.

Defenso una pràctica regulada de la prostitució. Si hi és el negoci, regulem-lo. Només així podrem tenir-lo localitzat, controlat i podre'm lluitar contra les irregularitats, contra l'engany, la manipulació i l'aprofitament de dones (i homes) que es veuen obligats per tercers a fer allò que no volen.
Regulem-ho. S'ha de ser valent i abandonar la doble moral que accepta que la prostitució existeix i sempre existirà però que no permet que això sigui un negoci declarat.
Les prostitutes fan una una feina , i perceben uns diners. Això ha de tributar. I qui paga podrà demanar factura ( ah que no voldran! aqui i només aqui radica el fet de no voler-ho regular... no ho prohibim per disfrutar-ho, però no ho regulem per no declarar-ho...)
Les prostitutes que venen serveis sexuals han de tenir retencions sobre el que cobren, i els ha de donar dret a una sanitat pública ( a la que ja acudeixen d'urgències ). I qui fa negoci amb elles, cedint-hi habitacions, material o el que sigui, també ha de pagar per això, ha d'existir una activitat economica en la que donar-se d'alta referida al negoci sexual.
Desmitifique-m'ho siusplau.
Com podem tractar i abordar el tema de la prostitució des de la seguretat vial??