Ir al contenido principal

El anuncio de ING


He visto hoy un anuncio de ING que me ha sorprendido. Normalmente ING destacaba por ser claro y conciso en su publicidad, pero en este caso no me parece así.
Dado que otros bancos y cajas regalan ordenadores al vincularse con nóminas o depósitos, ING decide utilizar el ejemplo de la compra de un ordenador para su anuncio.
Explican, al parecer sin fisuras, como puedes obtener los 400 euros que necesitas para comprarte el ordenador que regalan en otras entidades. Pero no dicen la inversión necesaria!
Así que, para facilitaros las cosas, he hecho los cálculos:

Si tomaramos un valor inicial de inversión de 10.000 euros sería de la siguiente forma:

4 meses al 3,50 tae intereses mensuales: 28,75 al mes. Por 4 meses: 115 euros brutos
8 meses al 2,50 tae intereses mensuales: 20,83 al mes. Por 8 meses: 166,64 euros brutos

115 + 166,64 = 281, 64 - 18% (retención fiscal)= 230,95 euros netos al año.

Como mínimo haría falta una inversión de unos 18.000 euros para obtener en un año los 400 euros netos que dicen en el anuncio que destinas a la compra de un ordenador (algo menos del doble de los diez mil euros que he tomado de referencia para hacer el cálculo). La tae de los siguientes 8 meses además es sin saber con certeza cuál será, pues dependerá de la remuneración que tenga la cuenta transcurridos los 4 meses iniciales y en el contexto actual, posiblemente sea menor.

Pero esto tampoco es así. Por que en el anuncio dicen que "al cabo de 4 meses" (hablo de memoria, tal vez dice alguno más, pero para el ejemplo sirve igual)... Si a los 4 meses tenemos que haber obtenido los 400 euros de rendimiento neto, para poderlos sacar ( y comprar el ordenador que comentan en el anuncio..) dejando el resto del dinero en la cuenta, la inversión inicial debería ascender a más de 40.000 euros:

4 meses al 3,50 tae intereses mensuales= 116,67. Por 4 meses: 466,56 euros/brutos.
466,56 - 18% (retención)= 382,57 euros netos.

Creo más de 40.000 euros no es precisamente la inversión mayoritaria del que le tiente el regalo de un ordenador.

Comentarios

Ferran Porta ha dicho que…
Buf!, aquestes coses de bon matí em costen encara més que durant la resta del dia! M'he quedat amb la copla que el que es diu a l'anunci és mentida, cosa que d'altra banda i per desgràcia, no em sorprèn :(

De totes formes, em tornaré a llegir el post quan estigui ben despert ;-)
Què t'anava a dir ha dicho que…
Ja, però de moment va al banc o per internet a preguntar i a partir d'aquí ja ha aconseguit més que altres ofertes.
Dani ha dicho que…
juajuasjauajsujas!!

buenisimo!

Pues yo me lo he comprado por 200 euros con una ayuda de la uni juas jaus
Sara Maria ha dicho que…
Molt bon anàlisi i aclaridor pels que no sabem d'economia... Realment els bans i caixes ens prenen el pèl!!
l'esquerradelcampanot ha dicho que…
I això ho fa una entitat financera, la qual sense cap mena d'escrúpols, anuncia "a bombo i platillo" les seves ofertes, pràcticament sense modificar-ne res, tot i l'existència de la paraula de moda "crisi", però acomiada, sense pensar-s'ho, la friolera de 7000 treballadors!!!! Això sí que és lamentable!!!!. Publicitat i venda agressiva a costa de llocs de treball, si que és del tot lamentable!!!! En fi, però els mals vistos, sempre i dic SEMPRE, serem els que donem la cara dia a dia!!!!

Entradas populares de este blog

Crisi... sí

Soc una persona positiva. Els que me coneixen ho saben i els que no ho deuen haver notat per la majoria de posts que escric. Porto uns dies evitant escriure aquest post, però no me sento gens positiva. I sento que és algo que es respira, que es palpa a poc que parlis amb qui tens al costat. Evito escriure'l per què no m'agrada escriure de política aquí i evitaré el fer-ho, tot i així, trobo que la situació que estem visquent em desborda i potser no només ho veig jo així. Són massa coses les que es van acumulant i fan que el que potser em semblava una mena de petita "histèria col·lectiva" ho comenci a trobar greu. La vaga de transportistes està sent només la punta d'un iceberg, i les seves conseqüencies són importants. No criticaré mai a ningú que fassi vaga per lluitar per algo, el que no acabo d'entendre és aquesta necessitat de perdoneu l'expressió "putejar" als altres. Que ens quedem sense benzina els que cada dia hem d'anar a treballar en...

La ‘generación pandemia’ comienza la escuela: a qué debemos estar atentos

La ‘generación pandemia’ comienza la escuela: a qué debemos estar atentos New Africa/Shutterstock Sylvie Pérez Lima , UOC - Universitat Oberta de Catalunya La vuelta al cole de septiembre del 2020, y el curso 2020–2021, estuvieron marcados por los termómetros, las mascarillas, los grupos burbuja, medidas estrictas para las entradas y las salidas, recorridos marcados dentro de los centros educativos, ausencia de salidas y excursiones, y distancias de seguridad en todo y para todo. Una situación que, aunque fue algo más tranquila el curso 2021–2022, supuso un gran esfuerzo para toda la comunidad educativa. Han pasado ya (o sólo) tres años, y parece que el nuevo curso iniciado en septiembre se asemeja a los anteriores a la pandemia. Pero hay algo diferente: inicia su escolarización la “generación pandemia”, los niños y niñas nacidos durante el confinamiento. Cómo ha afectado a los más pequeños Hemos podido observar a lo largo de...

La gestió de l'alumnat amb trastorn de conducta i/o conductes disruptives

No hi ha dubte que l'alumne que ens diu que no, que ens fa sorolls, que ens contesta, que parla quan no hauria de fer-ho, el que ens sembla que ens desafia, el que troba allò que precisament ens farà alterar la gestió de l'aula, el que sembla que no vol aprendre, que ens molesta... és l'alumne que ens suposa un major repte com a docents a les aules. L'anomenat alumne disruptiu és el que ens posa a prova sovint, però aquell amb un reconeixement NEE o diagnòstic de Trastorn de Conducta ens situa sovint davant la sensació que no aconseguirem que aprengui, i ens farà qüestionar-nos si ho fem bé si hi reflexionem, però també ens podrà portar a dir que simplement, no hi ha res a fer amb ell. I tirar la tovallola. Abocant llavors  l'alumne a l'expulsió permanent, i a poques solucions que acabin conduint a l'èxit educatiu i l'evitació de l'abandonament escolar.  Sense tenir receptes vàlides per tothom ni varetes màgiques que ho solucionen tot, us p...