domingo, 4 de enero de 2009

Increments desmesurats del 2009


-->
O sigui, que estem estem en crisi, plenament acceptat ja per tothom. I com que hi ha desaceleració econòmica, els preus van baixar l'ultim trimestre de l'any i l'IPC se situa al voltant del 2%. Això vol dir, que els increments salarials casi no es notaran. Afortunadament els tipus d'interés es corregeixen i han baixat i continuaran baixant, així que els hipotecats, però també totes aquelles operacions d'actiu lligades a un interés variable veuran baixar els interessos que han de tornar, i suposarà una mica d'aire a families i també empreses.

Però, encara no hem complert una setmana de l'encetat 2009 i ja sabem que el cost de la vida serà un altre cop molt més elevat de lo justificable. Indignant:

-Renfe Rodalies incrementa de cop el preu dels seus serveis per sobre del 6%. Això és el triple de l'IPC! I per què? només el canvi d'any justifica aquesta decisió? un servei que sense més alternativa fan servir milers d'usuaris, i que el 2 de gener per exemple va donar el servei corresponent a un dia festiu. Els retards en horaris i mal funcionament de la calefacció o aire acondicionat deixen ja de ser noticia.Les obres continuaran afectant als usuaris de Barcelona i el premi és un increment desmesurat en el preu del bitllet.
- L'alternativa del cotxe no ha estat mai la millor. Ara menys. Els peatges el dia 1 ja s'havien incrementat una mitja del 4%, i la benzina ha baixat sí. Però el barril de brent a principis de l'any estava proper als 100 dolars i l'ha acabat a 40 dolars. I la baixada de les benzines no ha estat ni molt menys del 50%.
- Increments annunciats en la quantia aplicada a les multes i a totes les taxes i impostos corresponents a Ajuntaments. Aquest any per que sí els impostos seran més elevats. Per que sí no, per oxigenar les arques públiques...Això vol dir IBI més car, les zones blaves ( i verdes!) encara més elevades, etc..
- Summinstres basics i necessaris a canvi de cap valor afegit s'incrementen amb el vist i plau del govern. La llum casi un 4%, i l'aigua un 5% per tal d'adequar-se a les normatives europees ( per què per això si que ens donem pressa a ser més com el reste d'Europa sí). El gas en principi sembla que baixa els preus.
El telefon es contagia dels increments i tant l'establiment de trucada com el cost per minut pujaran al voltant 4,5%.
I Correus, com que dona un servei envejable, puja tarifes per sobre del 3%.

Sense més comentaris...

8 comentarios:

Ferran Porta dijo...

Tenia el tema en cartera, per parlar-ne, però ja has dit el que jo hagués dit. M'has estalviat feina, Syl.

És inexplicable i m'encantaria que algun polític en donés l'explicació, de tot plegat. Com poden autoritzat aquests augments, que no fan sino continuar ofegant (encara més) la gent, especialment en moments de crisi profunda??

No entenc res.

PS: A dormir d'horeta aquesta nit, eh?? ;-)

Xavi dijo...

El fotut és que els increments de preus en el transport públic, no estan justificats per millores en el servei. Jo estaria disposat a pagar més per tenir un millor servei. El que han fet amb tmb és una Passsada. Però això és qüestió de prioritats. Que la gent viatgi còmoda i de manera assequible, no és una prioritat. Ampliar l'aeroport, que cada cop té menys usuaris, si que ho és.

En fi, com diu en Ferran, a veure la cavalcada i a fer nono aviat aquesta nit. Si no, no et portaran res els reis. A sobre de pujar les tarifes, et tocarà carbó :)

PJ dijo...

Puede que este artículo de Marc Vidal te de pistas de porque suben los precios de los servicios públicos http://www.marcvidal.cat/espanol/2009/01/desdeflacionando.html

Mikel dijo...

estic d'acord amb el Ferran si un dia vull parlar del tema nomes haure de possar un link al teu blog on queda perfectament explicat.

Què t'anava a dir dijo...

Ens v olen fer creure que som rics quen no ho som

Què t'anava a dir dijo...

Hola que tal? t'he afegit al llistat de blocs que llegeixo. A cuidar-se

Ferran Porta dijo...

Syl!!, que estàs molt infeïnada? Que ja no ets a la catosfera??

Records!

Sylvie dijo...

Ei..... que síiiii, que estic aqui i llegeixo els vostres blogs i comentaris però no tinc gaire temps ultimament!!
A vore si demà o la setmana que ve com a molt actualitzo...