domingo, 14 de junio de 2009

Valoració personal del Taller 2.0 i Videobloggers

Ara mateix fa tot just 24h que acabavem d'encetar el Taller 2.0 i Videoblogs amb la Sònia, en el marc de les II Jornades de la Pendesfera. Tot i que m'encantarà tornar a veure els videos per a poder valorar amb més distància com va anar tot m'agradaria poder deixar aqui unes petites reflexions personals sobre el taller que varem dur a terme. I dic personals eh.
A modus general, crec que les Jornades van ser un èxit. Que certament totes les taules van ser interessants aportant idees i temes d'actualitat , l'assistència i la participació molt complerta
( participació activa a les taules, online i mitjançant la televisió de El Vendrell ) , l'organització molt bona com a resposta a tota la feina que hi havia darrera.. inclus l'entorn i el temps que vam tenir van ser espectaculars.
Concretant en el taller 2.0, i valorant tant les aportacions que s'anaven fent mentre es feia el taller com les que personalment vaig anar rebent a posteriori em sento parcialment satisfeta.
Sabiem que era complicat organitzar un taller per tantes persones en poc més d'una hora i sense saber exactament el perfil tecnologic dels asistents. Tot i així, vam apostar per apropar aquestes eines al public que simplement les ha sentit anomenar. Evidentment en tant poc temps no pots tenir un bloc acabat, ni saber com funciona realment el microblogging, ni tan sols absorvir el què impliquin les xarxes socials i moltissimes altres eines que ni tan sols es van poder anomenar, com un actualment molt millorat Friendfeed o una pagina personal a Netvibes. Es tractava d'aprofitar el coneixement dels membres de la taula i de la majoria dels assistents per tal de construir la idea de web 2.0 (crec que el vídeo inicial donava resposta a això, amb una visió de futur que podia donar molt per debatir), blog, microblogging, etc. El taller contemplava a la seva segona part la partipacio de tres dels videobloggers més seguits a la xarxa (Ravennius, Zitun i Jesús Ferré) que van fer unes intervencions més que aplaudides.

Què corretgiria per properes ocasions?
- Si es tornes a fer amb el mateix format, insistiria en que aquesta fos una de les taules inicials. Aquelles persones que no han acabat d'entrar en el "món twittero, bloggero o facebookero" tindrien un espai i un temps únics en el marc de les Jornades per a poder consultar i compartir dubtes.
- Procuraria separar més clarament a qui va adreçat cada apartat, per tal que els assistents poguessin decidir si volien o no participar. Potser hagués faltat més gent inexeperta que pogués recolzar-se en l'experiència d'altres. Per tant, considero que realment les aportacions de tots van ser extraordinariament vàlides, el que no sé és si van arribar a tots aquells que haurien d'haver arribat.
- Fomentaria molt més activament un debat entre els videobloggers amb els assitents.
- Segurament proposaria organitzar aquests tallers d'una altra manera: crec que seria interessant que els tallers es duguessin a terme al llarg de les jornades simultaniament a les taules-conferències. M'agradaria que fossin monotematiques, amb diferents nivells a diferents hores ( de 1oh a 11h Alta i creació de Blog, d'11h a 12h Twitter, de 12h a 13h aprondiment per qui ja té blogs, etc). Clar que això precisaria d'un espai a part i altres consideracions, però crec que podrien arribar a ser molt més interessants.

10 comentarios:

Jordi Planas Manzano dijo...

Va estar molt be, trobo mol encertades les conclusions.

No mes diré una cosa: Quan vau començar no vaig "entrar" però ho anava-ho fent tan be, que poc a poc vaig "entrar" i desprès quasi em passo de participar-hi massa. ;-)

Felicitats!

Anónimo dijo...

Silvieta!!!!
Totalment dacord amb el que dius,possiblement si haguessim sabut el nivell tecnologic del public ho podiem haver plantejat de la manera que dius.

Ha estat un plaer compartir la taula amb tu!guardaré un molt bon record d'aquest dia,i ja saps que tens la meva amistat per sempre!(ai,que tendre me posat!):)

Una abraçada

Sonia

Què t'anava a dir dijo...

Molt bé. Ho vareu fer molt bé tu i la Sònia. La més cordial enhorabona i a treballar aquest aspecte de les vostres potencialitats. Endavant i seguim en contacte.

Maimónides dijo...

A mi també em va semblar molt bé... es mes, la meva dona, a la que estic introduïnt en aquest mon, quan vaig explicar el taller, em va dir que "que llàstima que no ho fesin abans".

Endavant, us aniré seguint a tots i cadascú de vosaltres.

Raül Buira dijo...

Moltes felicitats a les dues. Va ser una taula genial i molt divertida. Jo personalment tinc twitter desde la vostra taula.
Felicitats!!!

[sandreta] dijo...

Hola, Sílvia. Torno a felicitar-vos per la vostra proposta.
Estic d'acord que s'hauria de distingir a qui va adreçada cada taula.
Moltes felicitats!!!

Jordi Perales dijo...

Doncs jo crec que en totes les trobades d'aquest tipus hi ha d'haver un espai de divulgació com el que vau fer.

És evident que hi havia un tipus de públic al qual, el taller els hi sobrava, però no és menys cert que no tothom és expert i que alguns, acudeixen a aquestes trobades també per a aprendre.

Si no, sempre acaben sent trobades endogàmiques on acaben participant els mateixos.

Jordi

Jordi dijo...

va estar molt be, la veritat es que us ho veu currar molt, era un taller en que tothom esperava aprendre coses, jo per exemple vaig donar-me d'alta al twitter despres d'escoltar-vos...

moltes felicitats per la feina ben feta

Jordi Sonet

www.jordisonet.blogspot.com

RK dijo...

M'ha agradat l'idea de fer tallers simultanis, o dedicar unes hores on es poguessin compartir experiències i ensenyaments.

Cal dir que això obligaria a fer una difusió de les jornades molt important per fer-les arribar a les persones que no estan en el mon del Web 2.0, i així engrescar-les.

Afegir que la vostra taula va ser una de les més entretingudes i participatives, tot i que el vídeo inicial no va crear les reaccions que segurament esperàveu.

Salut

Daniel García Peris dijo...

Hola Silvia,

Ja ho vaig fer en el seu moment, però no vull deixar passar l'oportunitat de deixar-te al bloc el meu agraïment més sincer per la teva col.laboració a les 2es Jornades de la Penedesfera.

He trigat una mica perquè estic acabant de fer l'arxiu de l'esdeveniment i has posat 'Pendesfera' en comptes de 'Penedesfera' i se'm havia passat. Me n'he adonat però que no és una errada aillada. Potser haurem de registrar el domini... :-)

Salutacions i bon estiu!