jueves, 6 de diciembre de 2007

Turrons, Pares Nöels i Reis, llums de colors als carrers i a casa, loteries, magret de canard, rap i cabrito, raïm, cotillon, familia, regals, amic invisible, sopar d'empresa, pesebre i abre de nadal, cava o xampagne i bones intencions.
Sembla que amb l'arribada de les festes nadalenques, ja tothom es bó i ple de bones intencions, i fa allò que no ha fet en tot l'any, i sobretot és proposa de continuar fent-ho la resta de l'any que en breu s'enceta.
És ja impossible d'imaginar un Nadal sense la Marató de TV3 que enguany si no m'equivoco fa la seva 15a edició centrada en les malalties cardiovasculars, un Nadal sense que Antena3 faci una gala per incrementar l'apadrinament a nens de l'anomenat Tercer Món, un Nadal sense la cibermarató de la Fundació Vincenç Ferrer, i sense un munt més d'accions que "aprofiten" el ja tradicional espíritu navideño que ens conviden a ser més ¿bondadosos? amb els altres.
Potser en aquestes alçades del post, deveu pensar que em sumaré al que se sent dir sovint: una crítica a aquesta suposada falsa bona voluntat en voler demostar sentiments que se suposa que no sentim.
Doncs no, i menys ara que les ongs en general estan tant en boca de tots per males persones que com sempre s'han aprofitat del mal alié. No parlaré ara del que penso de tot el món que envolta les ongs, però sí de la labor que fan, incloent-hi també l'Esglesia i l'ajuda que moltes persones de qualsevol ideologia donen anònimanent i convençudes del que fan. Estic d'acord en que potser sona una mica fals en que pel sol fet de ser Nadal ja tot ha de ser bonic i ens hem d'estimar, però trobo que no està de més que quinze dies a l'any (si arriben) recordem que hi ha gent que està pitjor que nosaltres, que sovint ens queixem sense adonar-nos del que tenim, i que malgrat soni a topic nadalenc, no fa mal a ningú poder ajudar a algu que ens necessiti, i penso que si gràcies a totes aquestes accions que aprofiten que estem més sensibles a dur-les a terme hi ha deu persones que continuaran fent-les el següent any seran un munt més les que hauran sortit beneficiades.

7 comentarios:

Ferran Porta dijo...

Doncs sí senyora!, un cant a la solidaritat, a pensar en els altres, a celebrar que tenim gent al voltant que ens estima, a no oblidar que sempre podem fer alguna cosa per ajudar algú que ho necessita. Si el Nadal serveix per totes aquestes coses, doncs que serveixi!

Et diria Bones Festes, però encara és un pèl aviat. Te les desitjo d'aquí a uns dies :-)

Sergi dijo...

Doncs sí, a casa col·laborem cada any amb la Marató de TV3 perque pensem que és una bona causa. També som socis de Metges sense fronteres i d'UNICEF i ens omple de satisfacció poder-ho fer perque pel preu d'un tallat i un croissant col·laborem amb causes que s¡ho valen.
Si el Nadal serveix per això, doncs igual que diu el Ferran, benvingut sia. Ferran, passaràs els Nadals a la Deuschtland? Si és així ,sàpigues que aqui pensem en tu. Jo també us felicitaré els NAdals més endavant.
Salut

Ferran Porta dijo...

Gràcies, Sergi. Moltes gràcies!
Els Nadals els passaré a Barcelona, on seré fins al 7.01. És que a Berlin no mengen raïm ni tortell de Reis ;-))

Sylvie dijo...

Ferran, Sergi..veig que un cop més estem d'acord... així dona gust eh! jejeje
Jo també us felicitaré mes endevant!

Tinc al nen malaltet, quan pugui escriure un post sobre l'atenció medica....

Ferran Porta dijo...

Que es millori, pobret!!!

Franklin Kareem Nyram dijo...

Creo que lo de la Marató es una idea excelente. La respuesta siempre es buena y ayuda a la investigación en este pais (es poco pero algo es algo). Sigo apostando por la buena fe de la gente y no apostando por la histórica y pésima deficiencia de inversión en investigación en España.

Chapeau por cáritas diocesiana y por otras ONG no cristianas (y que conste que soy musulmán).

Saludos.

Sylvie dijo...

Hola Franklin, me alegra ver que hay mas gente que comparte conmigo esta ilusion, y este saber reconocer las buenas acciones (que las hay) quien sea que las fomente, mas alla de cualquier ideolgía o religión.
Saludos!