martes, 24 de febrero de 2009

Sense Gmail

Els diaris online en van plens: El Mundo, La Vanguardia, El Periódico, etc.. No cal que us posi més diaris per què la noticia ve per agències i no difereix molt d'uns diaris a uns altres.. Quan he posat la ràdio al tornar a casa, també formava part dels titulars destacats del dia, i no he vist els telenoticies, però n'estic segura que també n'han parlat.
No he vist millor publicitat en molt de temps.
Google va caure a finals de gener i durant una hora va deixar de buscar... però avui han estat tres les hores en les que el servei de Gmail, que fan servir inombrables persones ha deixat de funcionar.
Tres hores que els que tenen vinculat a Gmail el o els correus de feina han vist dificultada la seva activitat laboral. Tres hores que Facebooks, Twitters, Friendfeeds...no han parlat d'una altra cosa. Tres hores parlant de Gmail!
Sí, ja sé que el que es deia és que NO funcionava! Però, i què? és un temps "perdonable"... sincerament dubto que a hores d'ara encara no sapiguen dir per què ha fallat... Per què han aconseguit així que ens adonem del poder que tenen...
Ara que tenim amb ells els nostres comptes de correu, la plataforma dels nostres blogs, l'accés al nostre Youtube, Picassa, Feedburner, i mil i una coses més, ens han mostrat que simplement sense Gmail, el seu correu i Gtalk, el seu xat... se'ns cau el món a sobre... tant, que és noticia a tot el món. Com si més enllà de Google ja no hi hagués res. I lo pitjor, per la immensa majoria d'usuaris d'internet, realment, no hi ha res.

5 comentarios:

Què t'anava a dir dijo...

Osti, això si que és fort. si et cau el gmail i el hotmail deixen a mig món incomunicat. Com hem canviat.

Ferran Porta dijo...

Ostres, si ho miro racionalment tens més raó que una santa, però si penso en mí mateix... quan he vist que no podia consultar el mail (tinc Gmail) durant una hora, i una altra, i no sé si una tercera... m'he començat a atabalar!

És fatal, tens raó, no hauria de ser així però com hem de poder evitar aquesta sensació de pèrdua si internet ens obre una finestra al món, i de cop ens la tanquen??

En qualsevol cas, tot plegat(que es pengi durant hores, la nostra reacció, ...) és gros.

Jobove - Reus dijo...

i si ens quedem sense llum morirem tots, estem enganxats a la red

ara recordo una anecdota de unes persones que es van quedar parades fins que tornesin a funcionar unes escales mecàniques que es van parar per falta de llum

Sese dijo...

y yo sin enterarme!!!

No sé per quina raó tendim als monopolis en molts aspectes de la vida. Si diversifiquessim les ofertes i els serveis no es produirien aquests daltabaixos.
Vaja, crec jo

A reveure

Xavi dijo...

Hauria de enllaçar les dues notícies, però... sembla que l'apagón gmail està relacionat amb el trasllat dels servidors i instalacions a Finlàndia, degut al cost de refrigerar els otors a una zona càlida com és Califòrnia. Aquí està la notícia
http://www.eleconomista.es/empresas-finanzas/noticias/1048108/02/09/Google-trasladara-sus-equipos-al-norte-de-Europa-para-reducir-los-gastos-energeticos.html

quines coses déu