domingo, 19 de abril de 2009

Si ets obès pagues doble

Ja fa temps que es venia sentint, però ha estat aquesta nit quan mirava les noticies que ho he vist. United Airliness cobrarà dos seients a les persones obeses. I no un preu menor pel segon seient com es fa amb els bitllets dels nens, sino realment dos seients pel mateix servei. Així doncs, si ets una persona obesa i viatges amb aquesta companyia el viatge et costaria el doble.
Tot això en resposta a les queixes de les persones que havien de seure al costat, que en qualsevol cas, em semblen també del tot comprensibles. Sabem que no és comode viatjar notant el cos de la persona del costat... però és culpa això de la persona obesa? ha de pagar com si ell fos dos? a mi no em sembla correcte. No crec que aquesta persona, normalment malalta, tingui el doble de qualitat en el servei pagant el doble, o es lo mateix seure en un seient ampli que entre dos seients? Clar que, també té l'opció de comprar un bitllet que no sigui de classe turista, ja que en ser més ampli no necessitarà un seient de més. Indignant.
Un terç de la població adulta dels Estats Units padeix obessitat. Els ingressos poden ser espectaculars.
I jo em pregunto... per què es fan les coses per la majoria? per què es continua cometent aquest error? per què no es tenen en compte les minories quan allò que necessiten no perjudica a la majoria? m'explicaré: a una minoria que va en cadira de rodes li beneficia tenir rampes en lloc d'escales i els botons per demanar l'ascensor a la seva alçada. I això no perjudica a la majoria, inclus la pot beneficiar.. Hi han mil exemples de millores que beneficien enormement a minories amb disminucions i/o malalties i no es deuen a terme.. per raons econòmiques?
Per què no són tots els seients de l'avió com de primera classe?

6 comentarios:

Sara Maria dijo...

M'agrada, un cop vaig sentir que democràcia era el govern de la majoria per a una minoria... Governava qui tenia majoria però tenint en compte la minoria que no els havia votat... Una bona manera de fer nous vots. Realment ens beneficiaria a tots que els seients de l'avió, autobús, i alguns locals de concerts (Palau de la Música, per exemple) fossin una mica més amples!

Sara Maria dijo...

Aaahhh... I no sols més amples, si no més lloc per posar les cames, en el cas del Palau, jo que tinc una mica normal (1.65m) toco amb els genolls el seient del davant!

Ferran Porta dijo...

Suposo que es fan les coses per la majoria perquè tot es mira des d'un prisma de benefici, moltes vegades econòmic. Si costa calers i només és per "uns quants", no m'interessa; si em costa uns diners però puc treure'n un rendiment, ho faig.

És el món on vivim, que de vegades fa mandra.

Bentornada, Syl. Bona setmana.

Què t'anava a dir dijo...

Si tens rao, pero clar al final tot s'acaba en què sembla que vagis a llogar un parell de pams quadrats i com més gran ets més ocupes. Pero en roba a vegades compres més barat, perque ni ha menys demanda de les talles i les pots comprar a les rebaixes si els teus iguals de mides no han passat abans.

Sese dijo...

tot es mou per interesos econòmics en una societat que prioritza l'estètica i margina les minories. Malament rai, no així no anem en lloc

Salut

Xavi dijo...

La obesitat, la que és mòrbida, que representa un problema greu, és un tema de salut pública, Per tant crec que s'hauria de tractar com a tal i intervenir-hi el govern, compensant com fos a la companyia si fos necessari. En cap cas però, fer sentir a la persona com un bitxo i putejar-la. Prou pena té, nonmés li falta això...