lunes, 6 de julio de 2009

Sistema de votacions dels Premis Blocs Catalunya

Vull utilitzar aquest espai, que és meu, que em pertany i on puc "dir/escriure" la meva opinió per posar de manifest com sorpresa estic del funcionament dels vots aquest any als Premis Blocs Catalunya.
Vagi per devant, que pocs dies després d'inscriure'm, a la categoria personal ( a vegades penso que qué trist que acabi sent una petita categoria tipus "cajón desastre" on incloure tots aquells blocs que no tenen cabuda en altres categories.. però això és un altre tema... ) , això és poc després del 15 de Juny vaig enviar un mail a l'organització precisament pels dubtes que em creava la validesa dels vots.
Si llegiu detingudament les bases del concurs, veureu que no està gaire definit què es valora realment a l'hora de triar un bloc guanyador, i potser el que crida més l'atenció es que l'espai reservat al Jurat encara està en construcció a data d'avui. L'organització em va aclarir amablement que els vots servirien per a triar els vots finalistes. És a dir, els blocs més votats serien aquells que formarien el grup de blocs finalistes sobre els que el Jurat emetria una valoració en base als seus propis criteris.
Això tenia la seva llògica. Només cal revisar el punt número 9 de les bases i recordar el funcionament de l'any pasat :
"Durant el període de votació, per a emetre un vot serà necessari indicar l'adreça de correu electrònic del votant, amb la que es podrà votar un bloc de cada categoria. Per verificar l'autenticitat del correu electrònic, s'hi enviarà un missatge amb un enllaç que caldrà visitar per validar el vot; en cas contrari no serà vàlid. Els usuaris que hagin presentat blocs als Premis Blocs Catalunya no podran votar els que ells mateixos hagin inscrit "
Un vot per categoria. Està clar... es tracta de que jo, lectora de blocs, indiqui quin és el meu bloc preferit de cadascuna de les categories que em poden interessar sense votar al meu propi bloc. L'any passat es permetia doncs que amb una mateixa adreça de correu electronic es votés un sol cop dins la mateixa categoria. I mai fer servir el mateix correu electronic amb el que es va inscriure el bloc. Entrava doncs l'habilitat de fer servir altres adreces i sobretot convencer als teus lectors per a que triessin el teu bloc i no un altre de la teva mateixa categoria. Un vot, una persona.
Aquest any assisteixo al·lucinada a un canvi substancial: es pot votar cada dia, amb la mateixa adreça electrònica a blocs diferents de la mateixa categoria i també, es clar, al mateix bloc un i un altre cop cada dia.
Quina serietat és aquesta? Ja no val que una persona seleccioni el teu bloc, l'ha de votar cada dia? I llavors, si és com em van dir, i els blocs més votats són els triats per ser valorats pel Jurat, qui estarà a la final? l'autor que dia rera dia fa servir totes les adreces electroniques que té per votar el seu propi bloc?
No li veig el sentit... entenc que el que tingui més vots vagi a la final si un vot és igual a una persona, vol dir que el meu bloc és valorat per molta gent, si no... l'unic sentit que té és un reconexiement públic com a organització que no es pot controlar qui i com vota i sobretot, incrementar enormement les visites a la seva propia web.

3 comentarios:

Sara Maria dijo...

Gràcies Sylvie, jo també hi estic inscrita i vaig pensar el mateix que tu!

Què t'anava a dir dijo...

Molta sort endavant. es molt xulo el que tens.

Albert Alemany dijo...

Jo també hi estic inscrit i no ho sabia.. bé que hi farem! :D
D'aqui a 3 dies .. ja s'haurà acabat el procés.
De totes maneres, poden invalidar resultats si veuen que estàn trucats!